Струковно удружење такси предузетника (СИТАБ) организовало је данас протест упозорења у центру града и затражило спровођење закона и инспекцијских контрола у области такси превоза.

Таксисти су формирали колону од Теразија до Скупштине града па Трг Николе Пашића није проходан за саобраћај. Саобраћај у околним улицама, Булевару краља Александра и Дечанској, регулише полиција, и одвија се без већих проблема.

"Циљ протетса је да се укаже државним органима да се закон крши, да локална самоуправа мора да спроводи закон, да инспекција треба да свакодневно врши контролу и спроводи закон", наводи се у саопштењу СИТАБ-а, које су дали медијима.

Најавили су да ће протест упозорења трајати данас до 13 сати и да ће "ако се за седам дана не активира инспекција" и почне примена Закона, СИТАБ кренути у протест са блокадом града.

Прочитајте још - Одузето још једно возило без дозволе за такси превоз

Истичу да се надају да до тога неће доћи и да ће "локална самоуправа покренути своје ресурсе и заиста почети с контролом и санкционисањем незаконитог превоза у циљу поштовања закона".


"Уколико од града не добијемо писане гаранције да ће се закон спроводити и да це сви који незаконито обављају такси превоз бити контролисани и поднете пријаве, бићемо принуђени да за седам дана блокирамо саобраћајнице и тражимо да се закон спроводи", наводе у СИТАБ-у.


Представници удружења тврде да "CarGo" ради у супротности са законом, и да су и представници ресорног министарства то више пута објаснили, те да због тога инсистирају да се закон спроводи.