НА ДЕОНИЦИ од Умчара до Пударца почели су радови на замени азбестног примарног цевовода у овим насељима. Инвеститор пројекта је Дирекција за изградњу, док је укупна вредност радова 42 милиона динара. Очекује се да овај посао буде завршен до јесени.

- Санација подразумева постављање новог потисног цевовода пречника 300 милиметара на дубини од два метра и у истом рову на дубини од 80 центиметара постављање дистрибутивног цевовода пречника 110 милиметара у дужини од два километра - истичу надлежни из ГО Гроцка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: У Гроцкој током 2018. урађено 110 километара путева 

- Радови ће се изводити на деоници од будуће фабрике воде у Умчарима до резервоара "Црногорци".

Током извођења радова, ЈП "Водовод и канализација" Гроцка ће из сопствених средстава заменити све кућне прикључке, на овој деоници као и везу за попречне кракове секундарне дистибутивне мреже. Вредност ових радова износи 1,5 милиона динара.

Нови цевовод ће бити прикључен на постојеће активне изворе, а до краја године почеће радови на завршетку фабрике воде у овом месту чиме ће се решити проблем са техничком водом за насеља Умчари и Пударци, као и проблеми са рестрикцијама у летњим периодима.