ТЕМПЕРАТУРЕ испод просека за ово доба године очекују се у понедељак у главном граду. Жива у термометру не би требало да пређе 12 поделак у најтоплијем делу дана, те се суграђани надају да ће "Беоелектране" још мало продужити сезону грејања, иако је она завршена јуче. Из овог предузећа, ипак, то не могу да обећају.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, још данас Београђани могу да уживају у лепом времену. Ипак, како се вече буде приближавало, биће све облачније, да би киша током ноћи направила увертиру за наредни хладан период.

- У недељу ће бити облачно, кишовито и мало хладније, док ће у понедељак остати исто време, али са температуром испод просека за ово доба године - кажу метеоролози.

Прочитајте још: ГРЕЈАЊЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Пет одсто мање за степен ниже

Најава ниске температуре забринула је Београђане. Сезона грејања станова завршена је 15. априла, али су "Беоелектране" у приправности држале систем до 3. маја. У међувремену, услед средње дневне температуре 12 степени Целзијуса или ниже, предузеће је палило систем, те су суграђани могли да осете пре неколико дана топла ребра на радијаторима. Да ли ће се то догодити и у понедељак, засада не може са сигурношћу да се каже.

- Трајање грејне сезоне одређено је Одлуком Скупштине Града Београда. У овом тренутку не знамо да ли ћемо добити налог за пуштање система - кратко су нам казали у ЈКП "Београдске електране".

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ НЕСТАБИЛНО

ХЛАДНИ понедељак, када се очекује максимална температура до 12 степени, у стопу ће пратити и уторак, али већ од среде суграђани могу мало да одахну. Температура ће постепено да расте, али судећи према тренутној дугорочној прогнози, нестабилно време ће потрајати.