КОНКУРС за места у београдским вртићима у петак је завршен. На адресу Секретаријата за образовање и дечју заштиту стигло је 18.878 захтева родитеља и старатеља, што је 620 захтева мање у односу на прошлу годину. После објављивања прелиминарне листе, рок за жалбе трајаће до 29. маја, а коначна листа уписане деце очекује се 7. јуна.

Конкурс за 7.900 слободних места у 306 београдских вртића био је отворен од 8. до 25. априла. Уписне комисије ће до 20. маја рангирати пријаве. Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту, изјавио је да ће у овом процесу захтевати максималну транспарентност и поштовање прописа, као и да нема места за било какав пропуст. Он је најавио и да ће бити отворено још места, јер је планирана изградња осам монтажних вртића, као и адаптација погодних простора.

ПРОЧИТАЈТЕ И:ИМА ЛИ ОГРАНИЧЕЊА У УПИСУ У ВРТИЋЕ: Пријава и док су на породиљском


- Будући да имамо више слободних места, уз наставак суфинансирања боравка у приватним вртићима, реално је да од септембра немамо листу чекања деце која имају приоритет при упису, што ће бити први пут - рекао је Гак.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту током лета ће одобравати и до 20 одсто проширења капацитета тамо где за то постоје могућности.