Да од најмлађих можемо да научимо много тога показали су нам ученици другог разреда Основне школе „Јанко Веселиновић“ на Вождовцу, који су заједно с учитељицама и директором организовали хуманитарни Ускршњи базар.

Прочитајте још:
Другари нису заборавили Милу

Своје креативне радове на тему овог верског празника изложили су у холу школе, а сав приход од продаје истих намењен је ученици којој је недавно изгорела кућа.

Директор школе Драган Станковић поносан је што су се и други разреди укључили у ову хуманитарну и празничну акцију.

- Код нас су овакве манифестације традиција и за Ускрс и за Божић, с тим што је акција овога пута још и хуманитарна. Радује ме што се чак и бивши ученици школе јављају да помогну, а у акцију су се на разне начине укључили и родитељи. Досад је прикупљено око 200.000 динара - истакао је директор школе Драган Станковић.Прочитајте још:
Другарима подигли дом из пепела


Један од иницијатора ове хуманитарне акције је учитељица II/3 разреда Анкица Николић.

- Иза мене је читав тим, зато све ово овако лепо и изгледа. Пројекат има вишеструку намену, пре свега да подигнемо свест о томе да можемо много тога својим рукама да урадимо. Поносна сам на ђаке, родитеље, баке, деке и све запослене у школи који су допринели да ова акција успе - истакла је Анкица Николић.