БЕОГРАД - Инвеститори су за последњих седам дана у буџет града уплатили скоро милијарду динара по основу обрачуна доприноса, које је израдила Дирекција за грађевинско земљиште, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.


Највећи допринос плаћен је за нови комплекс који ће се градити у Блоку 65, где је допринос плаћен за стамбени објекат нето површине 33.000 квадратних метара, као и за пословни објекат у истом блоку нето површине 13.300 квадратних метара, рекао је Весић.

Он је, како преноси Беоинфо, навео да, осим на подручју Новог Београда, инвеститори улажу средства и у нове стамбене објекте на Вождовцу и Звездари, где је Дирекција обрачунала доприносе за још неколико хиљада квадратних метара стамбеног простора и да уплатом доприноса у буџет града сви инвеститори стичу право на добијање пријаве радова, односно почетак изградње својих објеката.

Весић је истакао да је од почетка године до 20. априла у градску касу уплаћено 2,7 милијарди динара по основу доприноса за уређивање грађевинског земљишта, а Дирекција је за овај износ прегледала 460 пројеката и обрачунала површину од 620.000 квадратних метара за објекте стамбене, пословне и друге намене.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Загорчаћемо живот свима који граде нелегално

Добра наплата доприноса за уређивање грађевинског земљишта обезбеђује средства за наставак реализације започетих и планирање нових инфраструктурних пројеката, поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.