ПАНЧЕВО - На Старом Тамишу, у Панчеву, пас је изуједао трогодишњу девојчицу која је са тешким повредама лица превезена у Институт за мајку и дете у Београду где су јој саниране повреде, казали су данас из МУП-а Панчево за Танјуг.

Како наводе, напад се догодио јуче око 17 часова и 30 минута.

"Девојчица је пребачена са интензивне неге на одељење пластичне хирургије, сада је стабилно и следи јој период опоравка", објашњава директор Института за мајку и дете др Радоје Симић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Девојчицу ујео пас, добила одштету 81 динар!

Радници панчевачке Зоохигијене након немилог догадаја изашли су одмах на терен и ухватили нечипованог лабрадора који је напао девојчицу.

Пас је смештен у прихватилиште.

БРИНЕ МОГУЋА ИНФЕКЦИЈА

Девојчици, коју је јуче напао пас у Панчеву су саниране ране и добро је урађена пластична реконструкција, а оно што нас сада највише брине јесте да не дође до инфекције, рекао је директор Института за мајку и дете др Радоје Симић, где је и смештена ова трогодишњакања.

Он додаје да се надају најбољем и напомиње да је девојчица примљена са тежим повредама меког ткива.

"У јако лошем стању је девојчица била када смо је примили, пас је нанео велику штету по лицу девојчице, сам призор је био тежак", каже Симић.

Девојчица узменемирена и уплашена, ноћ је провела на интезивној нези,објашњава Симић, али је данас од, када је мајка уз њу, боље.

Директор Института каже да ће ускоро у лечење девојчице укључити и психијатра, јер, како објашњава, траума је превелика.