МИЛАН К. (60) преминуо је у недељу по подне на степеништу између петог и шестог спрата зграде у којој је становао у Гандијевој улици 154 на Новом Београду. Њега су комшије пронашле са кесама у рукама, па се претпоставља да му је позлило док се ка свом стану враћао из набавке. Лифт у овој згради не ради већ два-три дана, па је он због тога морао да иде пешке.

Комшије су одмах позвале екипу Хитне помоћи, која је, када је стигла, покушала да га реанимира, али је на крају могла само да констатује смрт. Обдукција ће показати тачан узрок смрти.

Према речима једне од комшиница, лифт је већ неколико дана у квару, па су приморани да иду пешице. Међутим, како наводи, Милан није имао здравствених проблема, па претпоставља да је настрадао због физичког напрезања.

- Познавала сам га одлично. Пошто му је жена оперисала кук, он је сваког дана ишао до пијаце и у набавку неколико пута дневно - прича комшиница. - Никад се није жалио да га нешто боли, па препостављам да му је позлило јер је морао до последњег спрата пешице.

Како објашњава једна од станарки зграде у Гандијевој 154, квар лифта су пријавили, али још чекају на његову поправку.

Улаз у Гандијеву 154

- Лифт данима не ради, а када је недавно дошао мајстор из Градског стамбеног, рекао је да сигурно не може још три дана да га поправи јер је реч о већем квару.