Професор Седме београдске гимназије З.О., који је ошамарио ученицу у четвртак током часа, изјавио је данас да је то учинио у стању неурачунљивости, јер је ученица своје незадовољство оценом изражавала виком и непримереним понашањем и најавио да ће против ученика Ј.К. и П.П. који су реаговали у одбрани другарице, поднети кривичне пријаве због "лажи и манипулација".

Прочитајте још: ИНЦИДЕНТ У СЕДМОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ: Професор физике насред часа ошамарио две ученице!

Како је навео, ученица Ј.К., када ју је опоменуо да се тако не понаша најпре је села на клупу и окренула му леђа, а потом на упозорење одговорила да он није никакав ауторитет када "она може тако да седи". Затим му се, додаје, унела у лице, уштинула га и киком ударила по очима када се окретала, пренели су београдски медији отворено писмо З.О.

Прочитајте још: ИНЦИДЕНТ У КРАЉЕВУ: Ђака ударио песницом испред дворишта Дома ученика

"У том тренутку, у стању неурачуњљивости, за шта имам доказ од психијатра, ја сам је ошамарио, те је убрзо ученик П.П. устао и три пута ме ударио у главу. Због његових удараца лекари су константовали да је траума претрпљена и ставили су ми крагну", рекао је З.О. и додао да ће у кривичном поступку доказати своју невиност.

"Моје делање путем шамара било је последица нужне одбране која се десила у стању неурачунљивости", навео је З.О.