СА сваком кишом стрепимо и мислимо да ће нам се зграда урушити. Ситуација је гора из дана у дан, зидови пуцају и ноћу, а нико од надлежних не долази да реши наш проблем иако им се месецима обраћамо. Не знамо да ли неко треба да се повреди или страда да би нам санирали зграду.

Овако говоре станари вишеспратница које се налазе у улицама Милана Узелца и Марије Бурсаћ у земунском насељу Калварија, који месецима имају проблем са слегањем тла. Надлежни из Општине Земун од септембра ћуте на вапаје станара, којима је ризичан сваки дан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИНЦИДЕНТ У СЕДМОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ: Професор физике насред часа ошамарио две ученице!

Зидови у становима су попуцали, кров прокишњава на неким местима, а фасада пада на улицу. Зграде на бројевима 9 и 11 потонуле су неколико центиметара, а вода је поткопавањем направила и пукотине на тротоару. У среду увече, према речима станара, чуло се шуштање из приземља па су затворили вентиле све док ујутро надлежне екипе нису дошле да поправе цев.

- Осећамо се небезбедно, поготово откако чујемо да зидови пуцају и током ноћи - очајни су житељи овог земунског насеља. - Комшија је прошле недеље морао да сече врата од подрума како би их отворио, јер су "потонула".

"Новостима" у Општини Земун нико није знао да одговори како овај проблем може бити саниран, и да ли ће станарима бити понуђено неко привремено решење.

Фото Беоинфо

ПРЕСЕКЛИ ГАСОВОД

Док су комунални радници мењали оштећени део, случајно су закачили и пробили цев од гасовода. На срећу, брзом интервенцијом надлежних служби спречена је већа трагедија. Међутим, ни овај инцидент није био довољан да се неко од надлежних ухвати укоштац са овим проблемом.