БЕОГРАД - Професор физике З.О. у Седмој београдској гимназији након расправе током часа ошамарио је у четвртак две ученице другог разреда те гимназије. Умешао се и један ученик који је желео да заштити другарице и он је ударио професора.

Инцидент се догодио током трећег часа где су ученици незадовољни начином оцењивања на контролном задатку тражили објашњење од З.О. и који су критеријуми за оцењивање.

"Професор је објашњавао критеријуме оцењивања, а девојчица Ј.К се није сложила са њим и бурније је одреаговала. Професор је ударио, а када је устала другарица да је заштити и она је добила шамар", каже за Танјуг педагог Седме београдске гимназије Драгица Китановић.

Да би заштитио другарице умешао се ученик који је ударио наставника. Китановић каже да су чули вриску деце у одељењу и да су она и директор школе одмах реаговали. Директор је у своју канцеларију одвео наставника, док је она остала у учионици да смири ђаке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИНЦИДЕНТ У КРАЉЕВУ: Ђака ударио песницом испред дворишта Дома ученика

Школа је о свему одмах обавестила родитеље, полицију и школску управу, односно Министарство просвете. Позвана је и Хитна помоћ која је прегледала ученике и констатовала да немају повреде, док је професор због високог притиска и узбуђења у пратњи полиције превезен у Ургентни центар.

У Министарству просвете кажу да су обавештени шта се догодило у Седмој београдској гимназији. Наводе да је професор који је ошамарио девојчице поднео захтев директору школе да му се раскине радни однос из личних разлога.

"Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања у образовним установама којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање уценика, за шта су предвидене новцана казна, удаљење са рада или престанак радног односа (цлан 166. ЗОСОВ)", наводе у Министарству просвете.