НА Вождовцу ниче читаво ново насеље. Припрема терена за изградњу елтиног стамбеног блока у Расаднику у Јајинцима је почела, а овај комплекс, који финансира кинески инвеститор, заузимаће чак 260.000 квадрата. Највероватније ће носити назив "Вила Бањица".

Парцела на којој ће се простирати овај кварт ограђена је пре неколико дана, а радници са грађевинским машинама увелико раде на глачању терена за градњу. Ускоро би требало да започне и изградња првих темеља.

Прочтиајте још - Кинези из Србије освајају свет

- Да је започела реализација великог пројекта и то насеља резиденцијалног типа, за "Новости" је потврдио Александар Савић, председник Општине Вождовац.

Идејни пројекат радио је "Машинопројект", а, судећи према визуелном решењу, ово насеље састојаће се од стамбених зграда и резиденцијалних објеката у низу. Планом су предвиђене и велике парковске површине, које ће се налазити у међублоковском простору, док ће виле бити издвојене са зеленом оазом и фонтаном испред комплекса. Такође, осим стамбеног дела, предвиђен је и пословни кварт са тргом.

Ова инвестиција најављена је пре пет година, када је кинески инвеститор Чанг Синг Мо посетио општину Вождовац и тада изразио жељу да инвестира у изградњу стамбеног блока у Јајинцима.

ВРТИЋ И ШКОЛА?

ПРИЛИКОМ сусрета са представницима кинеске компаније, општински руководиоци дали су предлог кинеском инвеститору да упоредо са изградњом стамбеног блока, изгради и вртић, школу и дом здравља. Међутим, да ли су партнери овај предлог уважили, још није познато.