ЖИТЕЉЕ Остружнице који станују у центру овог чукаричког насеља годинама мучи превелика удаљеност између стајалишта Остружница 1 и Остружница 2. Да би на једној од ове две станице сачекали жељени превоз, морају дуго да пешаче.

Кажу да су писали захтеве за изградњу нове станице тик до надвожњака на тој деоници и Општини и Граду и надлежном Секретаријату за јавни превоз, али нико не одговара.

- Сваког дана морамо да пешачимо до ових удаљених стајалишта како бисмо сачекали аутобусе 551, 552 и возила на линији 860 која возе ка Обреновцу, односно ка граду - прича Драгана Јањић из овог места. - Предалеко су и заиста би требало да поставе још једну станицу, тик до надвожњака. Већ неколико пута смо ишли у Општину, писали Секретаријату за јавни превоз. И нема одговора.

Прочитајте још - МУКЕ ЖИТЕЉА ОВЧАНСКОГ СЕБЕША: И периферији треба превоз

На питање "Новости" да ли је могуће овде направити стајалиште, из Секретаријата одговарају:

- Предметна саобраћајница на којој се захтева успостављање новог стајалишта за редовне линије јавног превоза има категорију државног пута IV реда број 26, а у надлежности је ЈП "Путеви Србије". Успостављање новог стајалишта у постојећој ситуацији није могуће јер за њега не постоје неопходни саобраћајно-технички услови - наводе из Секретаријата.

БЕЗБЕДНО ПРЕКО УЛИЦЕ

ИЗ Секретаријата за јавни превоз кажу и да би по одређивању места за стајалиште кроз пројектну документацију требало разрадити елементе за изградњу аутобуских стајалишта ван основног коловоза у аутобуској ниши. Тако би, кажу, путници могли безбедно да пређу с једне на другу страну коловоза, што није могуће реализовати у овом тренутку.