НА конкурсу за место у престоничким вртићима ове године биће на располагању 7.900 слободних места, за којa родитељи и старатељи могу да конкуришу од 8. до 25. априла. У 17 предшколских установа, колико их има у Београду, биће слободнa 5.504 места у јаслама, 1.999 у вртићима и 397 за продужени боравак предшколаца, мимо обавезна четири сата боравка за све будуће прваке.

Прелиминарне листе уписане деце биће објављене 20. маја, док ће до 29. маја уследити рок за жалбе, које ће уписне комисије предшколских установа разматрати до 7. јуна.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вртић „Скадарлија“: Деци враћени комадни сапуни

- Ове године у старту имамо око 1.000 места више на конкурсу у односу на пре две године - истакао је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечију заштиту. - Oчекујем да наставимо тренд смањивања листе чекања, на којој је сада око 2.700 деце, што представља успех будући да је пре две године на место у вртићу чекало око 10.000 деце.

Најављено је и да ће надлежни Секретаријат, током лета, предшколским установима, које испуњавају услове, одобравати и повећање броја места до 20 одсто, уколико буде таквих захтева.