ПРИМЕТНО црвенило на рукама код неколико малишана из вртића "Скадарлија" поново је пробудило сумње родитеља да су промене настале због употребе новог течног сапуна. Како би се отклониле све сумње, управа предшколске установе "Дечји дани", којој овај вртић припада, одлучила је да врати у употребу комадни сапун.

Међутим, у току јучерашњег дана, провером код малишана није забележена алергијска промена, нити је дијагностикован екцем.

- У току јучерашњег дана две маме су се пожалиле медицинској сестри да су деца на рукама добила промене у виду алергије, међутим, сумња на течни сапун није доказана, нити постоје потврде са дијагнозама - истиче Јадранка Спасић, сарадник на унапређивању превентивно-здравствене заштите у предшколској установи "Дечији дани". - Да бисмо потпуно умирили родитеље све деце из "Скадарлије", испразнили смо дозере и вратили комадни сапун, до средине следеће недеље, када нам стиже по новом уговору обједињена набавка дечјег сапуна. Она се односи на све предшколске установе у граду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови сапун изазвао екцем код предшколаца? (ФОТО)

У вртићу "Скадарлија", одлуком Савета родитеља одлучено је да се користи искључиво течни сапун.

Да подсетимо, у новобеоградским вртићима "Звончић" и "Исток", код неколико малишана у току прошле недеље појавило се црвенило на рукама, а родитељи сумњају на течни сапун.