Чланице Градског одбора Београд Српске напредне странке Наташа Станисављевић и Ирена Вујовић, разговарале су са најстаријим суграђанима Савског венца.

Том приликом Станисављевић је подсетила пензионере шта је све у претходном периоду урађено, али и на сва дуговања која је Ђилас оставио према социјалним категоријама грађана, саопштила је Служба за информисање Градског одбора СНС.

"Реформисали смо систем социјалне заштите и сада се социјална давања исплаћују на време и без кашњења. Можемо с поносом да кажемо да спроводимо одговорну социјалну политику, исплаћујемо своје обавезе на време и не задужујемо се, за разлику од претходне власти која нам је оставила огромне дугове. Затекли смо дуговања која су на крају 2013. године на име једнократне новчане помоћи, која се преко Центра за социјални рад исплаћује социјално угроженим лицима, износила 120.660.773,67 динара, као и дуг према трудницама и породиљама који је износио 395.296.654,71 динара", рекла је Станисављевић и додала да су сва дуговања у потпуности исплаћена, као и да се од тада сва права и услуге социјалне заштите исплаћују на време и без кашњења.

Она је рекла да је претходна градска власт предвођена Ђиласом отворила само два клуба за пензионере, док је одговорна градска власт предвођена Српском напредном странком имала слуха за најстарије суграђане.

"У претходне четири године, поред ревитализације постојећих клубова за старије и обезбеђења нове опреме, отворено је 10 нових клубова. Ове године отварамо још два нова клуба за пензионере у Железнику и Миријеву и комплетно реновирамо клуб на Новом Београду на Лединама. Отварање клубова за старе у Београду је наш начин да вам кажемо хвала за то што сте нам помогли да у последњем периоду спроведемо реформе и да Србија поново постане економски јака и снажна земља. Наша обавеза је да бринемо о најстаријим суграђанима, јер смо богати и хумани онолико колико бринемо о онима који су нас највише задужили", поручила је Станисављевић.

Ирена Вујовић је изразила захвалност пензионерима који су, како је навела, поднели највећи терет тешких реформи за оздрављење српске економије и на тај начин свим грађанима Србије осигурали сигурну будућност.

"Пре шест година наследили смо економски разорену земљу, људе без посла, градове без фабрика, Србију без перспективе и на рубу банкротства. Захваљујући храбрости председника Александра Вучића, кроз тешке реформе, спроводећи непопуларне мере земљу смо извукли из амбиса. Зато никада нећемо заборавити наше пензионере који су поднели највећу жртву за будућност Србије и свих њених грађана, за бољу будућност генерација које нам долазе. Хвала вам што сте разумели и што сте били уз своју земљу кад је било најтеже", казала је Вујовић обраћајући се пензионерима.

Она је додала да пензионери заслужују најбољи стандард живота, те да је на општини Савски венац брига за најстарије и њихове потребе приоритет.

"Као општинско руководство трудимо се да им свакодневном пажњом, отварањем нових клубова за старије, бесплатним излетима по Србији и другим садржајима захвалимо на несебичној подршци и свему што су учинили за своју земљу", навела је Вујовић, јер како каже економија Србије је сада у сигурним, домаћинским рукама и да су за остваривање даљег напретка и развоја, Србији потребни људи са енергијом, визијом и храброшћу, који не размишљају о себи, већ о томе шта ће оставити иза себе.

"Немојте се плашити Ђиласа, Јеремића и њихових тајкуна, оних што су опљачкали и задужили ову земљу, а сада покушавају силом да се врате на власт. Србија више није на коленима као што је била у време када су је они водили. Захваљујући председнику Вучићу и Српској напредној странци Србија је данас стабилна земља која се развија, отварају се фабрике, запошљавају радници, повећане су пензије и плате које ће још да расту, обнавља се живот. Варају се Ђилас, Јеремић и сви они који су уништавали ову земљу ако мисле да су грађани заборавили шта су радили и како су владали. Зато ћемо наставити да се боримо, марљивим, поштеним и преданим радом, да сваки пензионер, сваки млад човек, сваки грађанин ове земље има животни стандард какав и заслужује", закључила је Вујовић.