МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја затражило је од директора ОШ "Карађорђе" Милана Жегарца да им достави извештаја о томе шта се догодило у тој школи 4. марта. Наиме, поједини медији су објавили да су двојица вршњака из одељења, прво вређала, а потом силовала мотком десетогодишњег ученика П. М. у дворишту школе. Они су те стравичне сцене, наводно, снимали телефоном.

Како је испричао отац дечака, директор школе му је рекао да не пријављује случај полицији, већ ће он обавестити родитеље и предузети одговарајуће мере.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХОРОР НА ДОРЋОЛУ! У Венизелосовој улици багер ударио у кућу! (ФОТО)

Надлежни су за овај случај сазнали из медија и, како нам је речено у Министарству просвете, одмах је обавештен Тим за превенцију насиља.

- Директор школе нас није обавестио да се било шта догодило - кажу у Министарству. - Наложено му је да нам достави извештај о томе да ли се нешто догодило и шта, са изјавама свих ученика који су учествовали, као и њихових родитеља. Пошто је реч о врло осетљивој ствари и малолетницима, у јавност нећемо излазити ни са каквим детаљима.

Директор школе Жегарац у понедељак није одговарао на позиве "Новости".