ПРАВА драма одиграла се јуче око 17.00 часова у Венизелосовој улици на Дорћолу, када је багер за побијање шипова пао на кућу уз градилиште!

Повређених, срећом, није било, а према речима очевидаца, машина са оближњег градилишта прво је упала у блато, после чега се преврнула, покидала заштитну ограду и ударила у зид приватног објекта. Надлежне екипе су тек око 19.00 часова успеле да исправе овај специфични багер, када је завршила интервенција полиције и грађевинских инспектора.

У тренутку незгоде, власник куће је био у кухињи, и према његовим речима, за длаку је избегао смрт.

- Био сам у кухињи, спремао сам ручак, када се зачуо ударац – каже власник. - Део машине је улетео кроз прозор, закачио зид и ударио на метар од мене. Имао сам много среће, могао сам да страдам.

Каже да брине где ће да спава и да је велика срећа што у тренутку несреће његова деца нису била у кући. Син и ћерка стигли су неколико минута пошто је машина пала на кућу, ни не слутећи шта се дешава. Синоћ су били у шоку и двоумили се да ли да преспавају у кући. Према њиховим речима, они већ дуже време имају проблем са инвеститорима, који су окружили њихов дом. На градилишту на којем је синоћ машина за побијање шипова изазвала инцидент, до априла следеће године требало би да се направи стамбени објекат са пет спратова од 3.463 квадрата.

Фото К.Михајловић

Са друге стране једноспратне куће, налази се хотел "Президент", о којем су "Новости" писале неколико пута. Станари приватне куће тврде да исти инвеститор на оба пројекта.

- Радови на новом градилишту су почели пре десетак дана. Инвеститор је исти човек који прави "Президент", са којим смо већ имали проблема. Отац се нервира, а сестра и ја смо дигли руке. Надамо се да ће нам измирити штету и да неће више бити сличних ситуација, јер је градња на овој парцели тек почела.


Фото К.Михајловић

КРИВИЧНА ЗА ИНВЕСТИТОРА "ПРЕЗИДЕНТА"

Против бахатог инвеститора "Президента", Градска грађевинска инспекција је почетком септембра поднела кривичну пријаву, јер је у току градње

одступио од оверене пројектне документације, после чега су затворили градилиште. Он је на будући хотел, уместо три подземна спрата, призмеља, пет спратова и поткровља, нелегално дозидао још три нивоа. Такође, није испоштован ни рок за завршетак радова.