НАЈСКУПЉИ стан у Србији током претходне године купљен је у Београду на води, а његов власник платио га је нешто више од 1,1 милион евра! Слична је била цена и стамбене јединице од 322 квадрата у староградњи на Врачару, а истовремено, према подацима Републичког геодетског завода, пословни простор на територији општине Стари град површине 1.400 метара квадратних плаћен је пет милиона евра.

Највиша цена квадрата пословног простора постигнута у 2018. години је 9.302 евра, а реч је о пословном простору површине 43 квадрата у приземљу стамбено-пословне зграде у Кнез Михаиловој улици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Општина кречи натписе

Из Републичког геодетског завода истакли су да се и у 2018. години показало да локација игра велику улогу у висини цене непокретности, а нарочито када је реч о оним најскупљим. Такве непокретности се често налазе у Кнез Михаиловој улици или у пешачкој зони у њеној околини, а као атрактивна показала се и Његошева улица на Врачару. Од самог почетка градње, Београд на води такође је једна од најатрактивнијих локација, коју прате и други луксузни стамбено-пословни простори као што су Централ гарден, А блок, Вест 65, Скајлајн, Вождове капије, Зелена авенија.