КОНКРЕТНИ кораци како би заживела ски-стаза на Авали су предузети. Пројекат о изради скијашке инфраструктуре закључен је са конзорцијумом Intergral trading corporation и Ornament invest ingenering, која је била једини понуђач на тендеру.

Фирма која је добила посао, у наредном периоду имаће задатак да уради приказ позиција свих садржаја који се планирају на Авали који би се уклопили у целину са постојећим. Како се наводи у објашњењу, када је реч о авантура парку, потребно је одредити позицију инсталација како би се водило рачуна о безбедности корисника. На простору авантура парка планиране су лијане, сурф даске, као и многорбојне друге занимације за посетиоце. Да би се искористила могућност терена, потребно је предвидети оптималну дужину ски-стазе. Овај конзорцијум мораће и да изради позицију боба на шинама, зип-лајна, мини голф терена.

Прочитајте још - Ски стаза на Авали дуга пола километра?

Како је било раније најављено из ЈП "Скијалишта Србије", стаза ће бити дуга око 550 метара, а на једном делу биће постављена посебна подлога како би могла да се користи и када нема снега. Овај комплекс налазиће се испод торња до подножја планине уз "Митровићев дом".

Трошкови изградње скијалишта требало би да износе око пет милиона евра. Стаза на Авали ће бити у категорији плаве, односно средње тешке категорије.