НИКО од надлежних органа још се није огласио поводом уклањања или било каквог решења за око стотину тона животињских остатака и хемикалија заборављених у фабричком кругу некадашњег "Глутина" у Падинској скели, у непосредној близини канала Визељ.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Министарство заштите животне средине и Секретаријат за заштиту животне средине већ су истакли да за решавање овог проблема нису надлежни, а до закључења овог броја нисмо добили одговоре Секретаријата за послове комуналне полиције и Секретаријата за послове инспекције.

Прочитајте још: ЕКОЛОШКИ ПРОБЛЕМ У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ: За тоне костију нема одговорних

Док одговорност орбитира око јавних установа, на потенцијалну опасност по здравље становника околних насеља указује само палилулско еколошко удружење "Панчевачки рит", које је јавности и скренуло пажњу на гробље костију на периферији престонице. Како нам је потврдио председник Зоран Јанковић, јуче су поднете пријаве релевантним градским инспекцијама.

Иначе, спорни простор на коме се животињске кости налазе припадао је фабрици за сакупљање, прераду и уништавање лешева животиња и других отпадака животињског порекла. После затварања фабрике 2005. године, двориште је остало депонија, а нико до данас није нашао за сходно да отпад уништи или преради.