УРБАНИСТИЧКИ пројекат за изградњу дугоочекиваног гробља за кућне љубимце у блоку 51 на Бежанијској коси је потврђен након јавног увида, што је био један од предуслова да се настави са даљим поступком. Уколико не буде одлагања, до краја године може се очекивати израда техничке документације и избор извођача радова.

Почивалиште за кућне љубимце простираће се на парцели од 1,5 хектара између ауто-пута и Улице Марка Челебоновића, а на гробље ће се улазити из Улице Сурчински пут.

Прочитајте још: Градски урбаниста: Београд добија гробље за кућне љубимце

Пројекат је израдио Саобраћајни институт ЦИП, а према њему комплекс ће бити подељен у три целине, административну, зону за сахрањивање и последњу где ће бити смештен објекат за управљање лешевима.

На највећој површини налазиће се класична гробна места, око 1.500, а остатак је предвиђен за урне, око 800 места. И угинули становници Београдског зоолошког врта добиће посебан одељак на овом гробљу. Предвиђен је својеврстан спомен-парк, како би ове животиње биле сачуване од заборава. Осим тога, предвиђен су и розаријуми и колумбаријуми, крематоријуми.