ИСПУЦАЛЕ камене плоче испред Храма Светог Саве и 50 метара Улице Боре Станковића, коју путари никако да заврше, дочекале су и ову годину.

О попуцалим плочницима "Новости" су неколико пута писале, а надлежни обећавали да ће их поправити. Обећања трају дуже од три године. Ипак, коцке су сада у још горем стању. Испуцале, изроване, упале, представљају опасност за мање пажљиве суграђане који не гледају испред себе. Кратери усред стазе, окружени кућицама постављеним због манифестације "Божићно сеоце испред Храма", слика су коју ће гости престонице понети кући. Не постоји ниједан део платоа где плочници нису уништени. Посла за путаре овде има и превише, па је сва прилика да ће и председник Русије Владимир Путин, који долази у Београд 17. јануара, улазећи у Храм морати да припази где гази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Савски мост: Да избегну кратере, возе по шинама

Осим оштећених плочника, плато иза Храма и даље није завршен, јер проширење Улице Боре Станковића, и после годину и по, није завршено! Око 50 метара и даље је изровано, а, према речима надлежних, тај део биће завршен за око месец дана.

Тако, уместо да се мајстори задрже планираних 150 дана, машине су овде годину и по. Из Дирекције за градско грађевинско земљиште, објаснили су да су неуцртане подземне инсталације и измештање трафо - станице одужили посао. Ипак, како 300 метара улице и уз ове проблеме не може да се уради за 18 месеци, Врачарцима није јасно.

- Неуцртане инсталације су морале да буду ручно откопаване, како би се утврдио њихов тачан положај и функција коју евентуално имају. Неке које су биле у функцији су измештене на прописан положај, док је за неке установљено да су ван функције и оне су укинуте - рекли су пре два месеца "Новостима" у Дирекцији.

Радови су претходно одлагани и због дуготрајног измештања трафо - станице. Тек кад Улица Боре Станковића буде асфалтирана, моћи ће да буде завршен и плато. После скоро 11 година. Јер је управо измештање Улице Боре Станковића представљало закаснелу другу фазу тог пројекта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Превоз ка Сурчину: Приватницима и "потез 600"

АСФАЛТИРАЊЕ

У УЛИЦИ Боре Станковића до сада су комплетно завршене две деонице, док је на трећој постављена водоводна и канализациона инфраструктура, и у току је припрема за полагање електроинсталација и монтажу стубова јавне расвете. Следи наношење слојева камена и туцаника, после чега ће улица бити асфалтирана, али када временски услови то дозволе.