ПОДЕЛОМ божићних пакетића најмлађима у крипти Храма Светог Саве, синоћ је по други пут свечано отворена манифестација "Божићно сеоце код Храма". Посетиоци су имали прилику потом да уживају у концерту Сање Илића и "Балканике", али и да се угреју куваним вином и другом ђаконијама које су доступне на платоу.

Прочитајте још: СПРЕМАН БОГАТ ПРОГРАМ: Божићно сеоце испред Храма!

Даривање малишана ове године омогућило је Верско добротворно старатељство, у сарадњи са Храмом Светог Саве. Његова светост патријарх Иринеј, лично је уручио пакетиће и деци са посебним потребама, као и штићеницима Дома за незбринуту децу у Звечанској.

- Ови пакетићи су само симбол дарова које нам даје Господ, а највећи дар Божића јесте рођење Сина Божјег - рекао је патријарх. - Благост ми је што могу да поздравим све вас уочи највећег празника. Ови поклони су ситница, али знак љубави Цркве наше и светог православља. Желим вам да узрастете, порастете и будете добри својим родитељима, да их поштујете и волите као што они воле вас и чине све да вам остваре жеље.

Свечаности су присуствовали и чланови инклузивног хора "Искон" из Новог Сада. Они су песмом исказали захвалност и разнежили присутне малишане и њихове родитеље.

Након даривања, Иринеј је на платоу поздравио велики број окупљених суграђана и позвао на заједничку молитву за мир, љубав и слогу. Наступио је и Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије и Полиције.

"Божићно сеоце" трајаће до 28. јануара.


ЛОМЉЕЊЕ ЧЕСНИЦЕ У ПОНЕДЕЉАК

ТОКОМ трајања манифестације биће организовано више позоришних представа, концерата, изложба и пројекција филмова. На Божић, 7. јануара, у 11.30, испред Храма Светог Саве, ломиће се чесница, док ће за дочек Нове године бити организован и ватромет.


Испред Храма Светог Саве наступиће многобројни музичари, међу којима су Сергеј Ћетковић, Александра Радовић, Јелена Томашевић, Владо Георгиев, Лена Ковачевић, Душан Свилар, "Неверне бебе" и други.