Акцију удомљавања незбринутих паса јуче су у Цетињској улици организовали ЈКП "Ветерина" и "Пурина". Љубитељи животиња имали су прилику да учине добро дело и пруже дом куцама. Неколико напуштених паса пронашло је нове власнике, након што су кроз кратко едукативно предавање заинтересовани добили све неопходне информације о томе како се треба опходити према љубимцима.

Прочитајте још: Акција удомљавања незбринутих животиња ове суботе у Београду

Посетиоце су дочекали Милош Милаковић, глумац и део екипе популарног "Дневњака" и његов љубимац, један од најпознатијих четвороножних "инфлуенсера", Гојко тхе Пуг.

- Драго нам је што има Београђана који су одлучили да део свог викенда проведу чинећи лепо и хумано дело - рекао је Милаковић. - Удомљавање је чин који уноси радост и у живот власника и у живот љубимца и сви они који су се одлучили на то знају да нас љубимци као чланови наше породице заиста чине бољим особама.

Како су на едукацији подсетили из "Ветерине", ово предузеће има пет прихватилишта у којима је смештено више од три хиљаде напуштених паса и уско сарађује са партнерима у циљу решавања проблема удомљавања напуштених љубимаца.

- Поступак удомљавања паса је хуман и једноставан. Наше предузеће ИМ омогућава да добију љубимца који је чипован, вакцинисан против беснила и стерилисан - нагласили су представници "Ветерине Београд".