ИЗГРАДЊА Прихватилишта за децу у Улици Живка Давидовића на Звездари је у завршној фази, а рок за завршетак је 25. фебруар. Нови рок и крајњи рок прецизирао је градоначелник Зоран Радојичић, који је са секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић обишао радове.

Према Радојичићевим речима, капацитет новог објекта је много већи, а деца ће у њему моћи да се задрже највише шест месеци. Након тога, биће упућивана у хранитељске породице или на друго место где ће им бити обезбеђени услови за боравак.

- Задовољан сам, урађено је 97 одсто посла, али сам веома срећан и због чињенице да ћемо новим објектом Прихватилишта решити велики проблем - истакао је градоначелник. - Простор у којем се деца тренутно налазе није одговарајући и заузима површину од свега 250 квадратних метара, док ће овде на располагању имати више од 1.700 квадратних метара. Реч је о најугроженијим категоријама - злостављана деца, деца без родитеља или старатеља, као и деца која су била предмет трговине људима. У разговору са директорком сазнао сам да је једна од новогодишњих жеља деце у Прихватилишту управо добијање бољих услова који их овде очекују.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови душеци у Прихватилишту

ГОДИШЊИЦА ЦЕНТРА

ГРАДСКИ центар за социјални рад обележио је јуче 27 година од оснивања. Тим поводом додељене су и захвалнице за успешну сарадњу и допринос у остваривању циљева социјалне заштите. Међу бројним градским челницима, међу добитницима су се нашли и представници медија, попут новинарке нашег листа Јелене Скендерије.

Пре 27 година, Градски центар је имао 62.590 корисника, 474 запослена и 355 стручних радника. Данас се на евиденцији Центра налази 107.806 корисника. Г. Н.