ВЕЛИКИ пожар који је избио у петак увече у фабрици "Имлек" у Падинској скели у Београду је локализован, а жртава и повређених није било. На терену је и јуче ујутро било ангажовано 40 ватрогасаца-спасилаца са 15 возила, који су радили на догашивању пожара. На Војномедицинску академију је превезено седам особа, међу којима и један ватрогасац, али су сви примили лекарску помоћ због излагања диму, а не због опекотина.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић одмах је јутрос потврдио да нема разлога за панику и бригу јер су надлежни реаговали на време, људи су евакуисани и ситуација је била под контролом. Отровни амонијак могао је да загади ваздух, али су Штаб за ванредне ситуације и екипе јавног здравља, обавиле сва мерења и утврдиле да нема штетних концентрација опасног гаса. Према његовим речима, није се десило ништа што би угрозило животну околину.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СТРАВИЧАН ПОЖАР У ИМЛЕКУ: 64 ватрогасаца са 23 возила гасе пожар, евакуисани сви запослени (ФОТО)


Исто је потврдио и министар за заштиту животне средине Србије Горан Триван.

- У свим постројењима и предузећима овакве врсте постоје материје које могу изазвати загађење животне средине. Наше инспекције су од синоћ на терену и засад нема опасности. Са колегама из Градског завода за јавно здравље пратимо сутуацију, а по мом мишљењу, неће се догодити ништа драматично - рекао је Триван.

ОДМАХ КРЕЋУ У САНАЦИЈУ

КОМПАНИЈА "Имлек" саопштила је данас да је у једном од њених погона, у Падинској скели код Београда, дошло до пожара који је убрзо локализован и да нико од запослених није повређен.

- Сва материјална штета биће санирана у најкраћем року како би се што пре наставило с редовним радом фабрике - додаје се у саопштењу компаније.