ДА ће имати толико мука да купи возну карту до Беча, Београђанин С. К. није веровао. После шетње од једног до другог продајног места, пожалио се "Новостима" на свој проблем, пошто службенице на два шалтера нису могле да му продају исправу.

- Отишао сам на Главну железничку станицу, где и даље ради шалтер за продају карата, да купим карту до Беча - прича Београђанин С. К. - Службеница на шалтеру ми је рекла да је сигурније да, ипак, карту купим на другом месту, јер није сигурна да ће моћи исправну да ми је изда.

Два дана касније свратио је до станице Топчидер, како бих ту набавио жељену возну исправу.

- И тамо ми је службеница на шалтеру испричала исту причу. И она, као и њена колегиница на Главоној станици, наводно може да ми прода карту до Беча, али је боље да одем до "Прокопа" и тамо је купим. Она није сигурна да ли ће издати исправну. На питање где све могу да купим карту, речено ми је свуда, али да је најбоље ради сопствене сигурности да то урадим на станици "Београд центар". Тако је и било, тамо су ми и издали карту до жељене дестинације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Из Топчидера возом на море

Из ЈП "Србија воз" наводе да ће у вези са овим случајем бити покренут иследни поступак.

- Возне карте у унутрашњем, као и у међународном саобраћају на подручју града Београда, могуће је купити на путничким благајнама у следећим станицама: "Батајница", "Раковица", "Ресник", "Топчидер", "Младеновац", "Вуков споменик", "Панчевачки мост", "Нови Београд", "Београд центар" и у станици "Београд", досадашњој Главној железничкој станици.

НЕСПОРАЗУМ

ЧИТАЛАЦ "Новости" каже и да је питао службеницу на "Прокопу", зашто карту до Беча нису хтеле да му продају њене колегинице на другим станицама. Она му је, како наводи, одговорила да их вероватно није добро разумео.