ШКОЛСКА година је почела пре десетак дана, а поједина одељења првог и четвртог разреда ОШ "Павле Савић" у Миријеву, по тврдњи родитеља који су се јавили редакцији "Новости", нису имала ниједан час енглеског језика, нити се зна када ће! Са друге стране, надлежни у школи објашњавају да се прваци "прилагођавају", а да четвртаци "имају, односно имаће од среде енглески"?!

Како кажу родитељи ученика једног одељења четвртог разреда са којима смо причали, на родитељском састанку у понедељак им је речено да наставе енглеског неће бити до даљег, јер нема професора овог страног језика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стална потрага школа за инжењерима

- Од почетка школске године, наша деца нису имала ниједан час енглеског језика - огорчено причају родитељи. - На родитељском састанку, учитељица нам је изричито рекла да наставе неће бито до даљег, јер нема наставника. Наводно се чека да Министарство просвете пошаље неког са списка технолошких вишкова. Чули смо да наставе енглеског нема ни у неким одељењима првог разреда. У школи нико није знао да нам објасни зашто су наша деца ускраћена да уче језик, као и њихови другари.

ДИРЕКТОРИ ОВА школа је, прошле године, била у центру пажње због "побуна" родитеља и наставника око смене директора. Они су били незадовољни што су се у току годину дана, променила четири директора.

Објашњење које смо добили од директора школе Радосава Милића помало је конфузно. Он нам је најпре рекао да се прваци две-три недеље навикавају на школу, имају по три часа, па сходно томе немају енглески?! Питање је, како то онда, по тврдњи родитеља, не важи за све ученике првог разреда.

Када је реч о четвртацима, директор каже:

- Они ће имати часове од среде.

Зашто је онда на родитељском речено да наставе из страног језика неће бити до даљег?

- Не знам ко је шта рекао. Они су имали наставу.

Имали или имаће? Зар ви као директор школе не би требало да знате да ли имате професора енглеског?

- Једна колегиница је на одмору, друга у иностранству,трећа ће преузети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гмизавци у близини ОШ "Павле Савић" у Миријеву: У школу иду чак и змије

ПРОБЛЕМ И У ДРУГОМ РАЗРЕДУ

РЕДАКЦИЈИ "Новости" јавили су се и родитељи ученика другог разреда Основне школе "Павле Савић", који су нас обавестили да ни њихова деца немају часове енглеског језика!

Очигледно, проблем са наставним кадром у овом миријевској осмолетки је велики, а родитељи ђака очекују хитно решење како деца не би губила наставу.