САВСКИ кеј у Блоку 70а биће уређен као Сава променада, а Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда ће ребалансом буџета одвојити новац за ово уређење. Овде ће бити измештен и Стари Савски мост, који ће спојити блокове са Адом Циганлијом - најавио је заменик градоначелника Горан Весић. Он је у уторак обишао обновљено дечје игралиште у Блоку 70А, у Омладинских бригада 232, заједно са председником Скупштине града Николом Никодијевићем и нашим прослављеним ватерполо репрезентативцем Србије Денисом Шефиком.

Према Весићевим речима, радови на уређену променаде ће моћи да почну у року од шест месеци до годину дана

- У овом крају биће постављен Стари Савски мост, који ће повезивати Нови Београд са Адом Циганлијом - каже Весић. - Тренутно ЦИП ради пројекат, а када га заврши, знаћемо тачну локацију. План је да се овде направи и велики паркинг за грађане. Постављањем Старог Савског моста, до Савског језера много брже ће долазити грађани Новог Београда, Земуна и Борче.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Савски и Трг Републике биће слични

Весић је казао и да се радови на Платоу Милана Младеновића испред Дома омладине до Нушићеве улице, приводе крају и да ће дрвеће бити посађено у другој половини октобра.

- Наши претходници дали су овом платоу име по Милану Младеновићу, али нису урадили ништа да га уреде. То је био тротоар са киосцима и скоро сакривеном таблом са Младеновићевим именом. Данас је то прави трг који ће бити потпун када на њему буде постављено обележје Милану Младеновићу. Дом омладине Београда, у сарадњи са Друштвом архитеката Београда, расписаће током јесени уметнички конкурс за идејно решење спомен-обележја Милану Младеновићу. Верујем да ће овај конкурс бити изазов младим уметницима да учествују на њему.

ЗА ИГРАЛИШТА 7,4 МИЛИОНА


Горан Весић и Денис Шефик Фото: П. Митић

ОБНОВА фудбалског и кошаркашког терена у Блоку 70а коштала је 7,4 милиона динара, а радове је урадило "Зеленило - Београд".

Град је ове године обновио још 14 спортских игралишта на јавним површинама, а у току су радови на још четири терена.