РАДНИЦИ ЈКП "Јавно осветљење" почели су у уторак припремне радове за постављање и монтирање новогодишњих украса у престоници. Проверу инсталација али и постављање украса на бандерама, екипе осветљења почеле су прво на општини Вождовац, односно дуж улице Булевар ослобођења. Према речима првог човека ЈКП "Јавно осветљење" Александра Цинцара Попоског расвета ће званично бити упаљена тек 1. новембра.

- Радници су почели проверу инсталација, а затим ће почети и постављање украса како би се све завршило до 1. новембра. Ове године ће нам бити потребно више времена за монтажу јер ће бити много више украса - објашњава, за "Новости", Попоски. - Трудимо се и да искористимо лепо време јер је радницима свакако лакше да сада монтирају лампионе, а не по киши и снегу.

У плану је и да ове године у престоници буде осветљено и скоро двадесет нових локација, међу којима су парк Мањеж али и плато испред Храма Светог Саве. Засијаће по први пут и Славија, Ташмајдан, Скадарлија, Пионирски и Академски парк, као и четири приградске општине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Новогодишња расвета у Винчи скинута у јулу!

Како су "Новости" раније писале, Град је крајем јула расписао тендер за обнову постојећег и куповину новог декоративног свечаног осветљења, а процењена вредност набавке износила је 300 милиона динара.


БИЋЕ МОНТИРАНИ И НОВИ УКРАСИ

У ПРЕСТОНИЦИ ће 1. новембра засијати капија са мотивима анђела и звезда, фигуре глобуса и летњиковца. Биће постављено чак 19 тунела у бојама српске заставе. Различите врсте инструмената, али и по једна шаховска фигура "краља", "краљице", "ловца" и "коња".