ПОСЛЕ фантомске појаве багера ЈКП "Београд пут", који су у петак рано ујутро дошли испред слегнутих кућа у Новоградској улици у Земуну, почели да раде и усред посла отишли, ситуација се променила. Наиме, машине овог комуналног предузећа у суботу су се вратиле и наставиле започети посао. Прво су песком затрпали део пута да се вода не би скупљала у улегнућима испред објеката, бетонирали, а потом асфалтирали део коловоза.

Житељи Новоградске улице кажу да им је мало лакнуло јер се коначно нешто дешава, али да се плаше да је ово само привремено решење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Путари у центру 420 дана и ноћи

- Плашимо се да ће ово асфалтирање успорити санацију и да неће утицати на хитне радове који су потребни у нашим домовима јер се ближи хладније време, киша и снег ће нам ускоро доћи - причају станари. - Сви чекамо извештај Градског завода за вештачење па ћемо да одлучимо да ли да се селимо у привремени смештај у Камедин, јер уколико се утврди да нико није крив, онда страхујемо да проблем са пукотинама на нашим кућама никад неће бити решен.

Уколико се возачи камиона и возила јавног градског превоза и даље буду оглушивали о забрану кретања теретних возила овим делом Земуна, станари Новоградске најављују блокаду целе улице.