ДВЕ кафане на изузетно атрактивним локацијама, и са богатом прошлошћу, понуђене су на продају. Скоро сто година од отварања, ресторан "Мањеж" у Светозара Марковића 49, којег се са носталгијом сећају многобројни посетиоци, продаје се за 670.000 евра. А ресторански простор и апартмани у Краља Петра 15, који су такође имали вишегодишњу клијентелу, нуде се за 1.075.000 евра.

Продају ових ресторана огласила је Експо банка. И "Мањеж" и кафана у Краља Петра 15, где је раније био ресторан "Ке паса", а тренутно је ту "Мануфактура", отишли су на добош по основу активиране хипотеке. Заинтересовани имају рок да доставе понуде за куповину до петка 14. септембра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Српску кафану" затвара кирија

Кафана "Мањеж" има 185 квадрата у приземљу зграде у Светозара Марковића 49. На том месту се налазила кафана још од 1922. године, а првобитно се звала "Код тетка Јеле". Од 1936. године носи име "Мањеж". Београђанима је, углавном, познато да ово култно место дуго не ради. Због лошег пословања, кафана је затворена 2013. године.

Експо банка на продају нуди и ресторан у Краља Петра 15, са апартманима у поткровљу. Продају се укупно 363 квадрата, кафана има 146, а три луксузно опремљена апартмана са пратећим просторијама и две галерије простиру се на 217 квадрата.

"Мануфактура"

Ово нису једине кафане које су се нашле на тржишту. Прошле године нове власнике нашли су и ресторан "Гардош" и "Венеција" у Земуну.


"МАНУФАКТУРА" НИЈЕ НА ПРОДАЈУ

РЕСТОРАН "Мануфактура" у Краља Петра 15 није предмет продаје коју је огласила "Експо банка", како је наведено у тексту "Мањеж отишао на добош".

- Овим путем указујемо да су пренете информације нетачне с обзиром на то да у згради у Улици краља Петра 15 у Београду, "Експо банка" има права само на делу објекта, и то половини подрума и делу просторија на трећем спрату зграде, а не на целој згради - наводи се у демантију који је потписала Јована Дотлић, пуномоћник ресторана "Мануфактура". - С друге стране, приземље, први и други спрат заграде у Београду, Улица краља Петра бр. 15, враћени су старим власницима у поступку реституције, а који су даље издали предметне просторије за обављање угоститељске делатности и исти немају везе са продајом Експо банке.

Како је нагласила Дотлићева, "просторије које на наведеној адреси користи ресторан 'Мануфактура' нису предмет продаје коју је огласила Експо банка и ресторан ће и убудуће наставити обављање своје редовне делатности".