УМЕТНИЧКИ програм "Под крошњама топчидерског платана" последњи пут овог лета изведен је јуче у Топчидерском парку. Манифестација је одржана у склопу "Органик лајв феста". Такође, и Туристичка организација Београда дала је свој допринос, организовањем бесплатне вожње "Трамвајем званим Београд", у пратњи водича.

Како су нам казали из ТОБ, током лета необични трамај ишао је рутом "двојке". Јуче је, међутим, вожња организована од Цркве Светог Марка до Топчидерског парка.

- Београђани и гости престонице имали су прилике да од туристичког водича чују о култури града, са акцентом на локацијама којима је трамвај пролазио - рекла нам је Јелена Станковић из ТОБ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Студенти траже мале станове

Централна манифестација посетиоце је сачекала испред Конака кнеза Милоша, где је Културно-уметничко друштво "Талија" имало свој перформанс. Глумци Милан Милосављевић и Наташа Поповска на један дан постали су Милош и Љубица Обреновић, и окупљеним гостима представили су српску историју из периода ове династије.

Манифестација "Органик лајв фест" промовише одрживи развој, рационално коришћење природних ресурса употребом савремених технологија, као и развијање свести о органском начину живота. Фестивал ће бити завршен данас у Топчидерском парку.