БЕОГРАД - Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да су у четвртак у раним јутарњим часовима завршени радови у Улици кнегиње Зорке чиме је испоштован планирани рок и испуњено обећање да ће реконструкција дела улице бити завршена до краја ове недеље.

Према његовим речима, ЈКП „Београд-пут” је по налогу ЈП „Путеви Србије” извело радове у Улици кнегиње Зорке, на делу од Булевара краља Александра до Булевара ослобођења, за коју је израђен пројекат коловозне конструкције, те да вредност радова износи 50 милиона динара.

"Радови су се због затварања саобраћаја изводили фазно. Прва фаза - од Булевара краља Александра до Крунске улице, затим од Крунске до Његошеве улице, од Његошеве до Макензијеве улице, од Макензијеве до Улице Светог Саве и од Улице Светог Саве до Булевара ослобођења", рекао је Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Светогорска завршена пре рока, почела обнова Таковске

Заменик градоначелника је подсетио да су радови у првој фази (од Булевара краља Александра до Крунске улице) почели 20. јула, а завршени 5. августа.

"У првој фази изведени су радови на уклањању старог асфалта и измештање сливника са коловоза. Радници ЈКП „Београдски водовод и канализација” су приликом провере стања канализационе мреже утврдили постојање дефеката на канализационом воду, који се налази на дубини већој од пет метара, и то на неколико места. Ти дефекти су отклоњени, након чега је ЈКП „Београд-пут” извело радове на коловозу, уз асфалтирање и постављање нове хоризонталне сигнализације", прецизирао је Весић.

Према његовим речима, овим радовима нису обухваћене раскрснице улица Кнегиње Зорке са Крунском и Његошевом, с обзиром на то да се очекује да ће се оне наћи у програму радова ЈП „Путеви Београда” за 2019. годину.

Такође, ни раскрсница Кнегиње Зорке и Макензијеве није била третирана будући да је у плану реконструкције Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу, саопштио је Беоинфо.