ЗИМСКИ ред вожње почеће да се примењује од суботе, 1.септембра, а суграђани ће се са већим бројем аутобуса, тролејбуса и трамваја превозити од понедељка. Београђане ће ове зиме превозити 1.367 возила јавног превоза, слично као и почетком прошле школске године.

Путнике ће радним данима широм престонице превозити 854 возила "Градског саобраћајног предузећа", 410 возила из конзорцијума "Арива", 66 аутобуса "Авала буса".

Првог школског дана саобраћајницама ће у шпицу крстарити 1.083 аутобуса, 116 трамваја, 94 тролејбуса, четири електроаутобуса и 33 минибуса. То значи да ће се аутобуси на станицама мање чекати, али ће због почетка школе гужве бити знатно веће. Ван вршног оптерећења, односно у периоду између јутарњег и поподневног шпица, саобраћаће 253 возила мање. Најмање возила на улицама биће у данима викенда. Суботом ће, тако, Београђане возити 858 возила јавног превоза, а недељом 761, што је 569 возила мање него радним данима.

Прочитајте још - БЕОГРАЂАНИ СЕ ПИТАЈУ КО ИХ ВОЗИ: За волан се хвата само ко мора

Због радова на Бановом брду и у насељу Војводе Влаховића, укинуте су трамвајске линије 12 и 13, као и линија 26Л. Привремено су успостављене линије 12Л и аутобуска линија 12А, па ће док радови не буду завршени на градским линијама, уместо планираних 1.367 возила, радним даном бити 1.355.

Од суботе рад престају сезонске линије које су возиле до Аде Циганлије, као и линија 400 која је саобраћала до врха Авале.

И житељи приградских општина могу да одахну, јер ће поново више аутобуса ићи за Лазаревац, Обреновац, Сопот и Младеновац.


ЛИНИЈЕ 41 , 78 НЕ ИДУ ПАУНОВОМ

ЗБОГ радова на изградњи топловодне мреже у Пауновој улици, од среде до завршетка радова мења се режим линија јавног саобраћаја које овуда пролазе. Тролејбускa линијa 41 скраћујe се до старе окретнице на Бањици, и носиће ознаку 41Л. Од старе окретнице до Бањице, путнике ће превозити аутобус 41А, који ће возити Црнотравском, Пауновом, Баштованском, Булеваром ослобођења и даље редовном трасом. Овуда ће ићи и линија 78. Привремено се укидају стајалишта: Паунова, Баштованска, Крагујевачких ђака, Бањица 2.