ИАКО жене важе за савесне возаче који се држе прописаних правила, понашање запослене у ГСП за командама трамваја на линији 5, јуче је шокирало суграђане који су се нашли у том возилу.

На друштвеним мрежама освануо је снимак жене возача шинског возила која разговара мобилним телефоном, и то од Вуковог споменика до Бајлонијеве пијаце. Све време док је управљала трамвајем, причала је телефоном, држећи апарат у десној руци, а у једном тренутку је чак путника који је стајао до кабине замолила да буде тиши, како би чула саговорника с друге стане телефонске линије!

Један од путника скренуо јој је пажњу, замолио је да поштује прописе и животе свих путника у трамвају, и да не разговара телефоном у току вожње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Возачи преморени, путници угрожени

- Више волим свој живот него ваш - кратко је одговорила запослена у ГСП.

ИЗ ГСП наводе да је употреба мобилног телефона и телефонирање у току вожње строго забрањено.

- Унутрашња контрола ће спровести истрагу како би утврдила који возач је начинио прекршај - наводе у овом саобраћајном предузећу. - Затим ћемо спровести дисциплински поступак, а у зависности од тога колико прекршаја има, може да уследе опомена, дестимулација, односно смањење плате и напослетку отказ.

Фото М. Лабудовић

ЧЕСТЕ ПРИЈАВЕ

Из ГСП подсећају да се највећи број пријава суграђана односи на возаче који телефонирају током вожње. Унутрашња контрола у Градском саобраћајном редовно контролише рад свих запослених када су у питању саобраћајни прописи.