ЈОШ мало је остало до краја радова на отвореним теренима за рукомет, одбојку, фудбал и кошарку на Кошутњаку. Већ средином августа они ће бити доступни суграђанима, будући да се реконструкција игралишта у оквиру трим стазе у чукаричкој оази спорта налази у завршној фази. Сва четири отворена терена, као и стаза за трчање, биће бесплатни за коришћење.

Како је саопштило Министарство омладине и спорта, поменута игралишта добила су нову тартан подлогу, док је на фудбалском терену обновљена вештачка трава. Такође, на сваком спортском простору биће инсталирана расвета.

- Биће постављено ново постоље за одбојкашку мрежу, фудбалски терен добиће нове голове, а кошаркашки савремене конструкције и кошеве - стоји у саопштењу Министарства. - Ово је још један корак ка уређењу Завода за спорт и медицину спорта као Националног тренинг центра, куће свих рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста.

Ови радови су наставак велике реконструкције у коју је прошле године уложено 30 милиона динара. Обновљена је трим стаза и постављена тартан подлога, а набављене су и савремене справе за вежбање. Оне су распоређене на сваких 100 метара целом дужином стазе од 1.200 метара.


ВИШЕНАМЕНСКА ДВОРАНА

Како је најављено, ускоро ће почети и радови на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку, у склопу Националног тренинг центра. Он ће се простирати на површини од 3,36 хектара. У оквиру објекта налазиће се садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.