БЕОГРАД - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ове године издвојило је 78 милиона динара за побољшање услова живота корисника и запослених у Установи за децу и младе Сремчица, рекао је в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милош Јанковић.

Обилазећи Дом са начелницом Одељења за инспекцијски наџор Биљаном Зекавицом, Јанковић је навео да ће се Министарство у складу са могућностима залагати да буџетска средства буду већа.

''Залагаћемо се да уз сагласност комисије Владе Србије обезбедимо додатни кадар како би услуга и брига о корисницима била на бољем нивоу", истакао је Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дечји дом до августа

Дом Сремчица је једна од установа социјалне заштите која је у процесу добијања лиценце чији је оснивач Република или Покрајина, а за које Министарство издваја средства у циљу достизања бољег квалитета стандарда.

Министарство је, како се наводи, започело са уређењем дворишта, ангажовањем стручњака у сврху оплемењивања простора и асфалтирањем стаза у склопу установе како би се олакшало кретање корисника, а планирано је и решавање проблема гасификације у сарадњи са Београдском електраном.