ПУТНИЦИ који убудуће возом буду стизали на железничку станицу "Београд центар", до срца престонице на располагању ће имати директан јавни превоз све до поноћи! Одлуком Секретаријата за јавни превоз, продужено је радно време линије 36, па ће уместо досадашњег последњег поласка у 20.30 са Прокопа, аутобуси на овој линији ка центру града кретати тачно у поноћ.

Овом одлуком путници ће, осим БГ возом, до Прокопа моћи да оду и дођу градским превозом. Траса којом саобраћају возила на линији 36 је кружна, вози најужим центром града и омогућава преседања. Почетна станица је Прокоп, затим, следе Трг ослобођења, Славија и Немањина улица и све до досадашње Главне железничке станице, па поново назад до Прокопа. Додатни поласци су и делимично усклађени са доласцима возова на железничку станицу "Београд центар" и њиховим поласцима са станице. Ипак, путници морају повести рачуна и имати у виду чињеницу да возила на овој линији, радним данима али и викендом, саобраћају у размаку од 20 минута.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Уживање на Лиду до 1. септембра

Друга веза са центром јесте линија БГ воза од Овче до Батајнице. Поласци ових возова су у дневном шпицу на сваких 15 минута, а предвече и увече на пола сата. Суботом возови возе у размаку од пола сата у преподневним часовима, а током дана и увече на по сат. Недељни ред вожње подразумева поласке на око 60 минута током целог дана. Градска железничка станица повезује Прокоп са Вуковим спомеником, Карађорђевим парком, Панчевачким мостом, Крњачом, Овчом, али и Новим Београдом, Земуном и Батајницом.

Путници на располагању имају и линије тролејбуса 40 и 41, које саобраћају све до поноћи, али је проблем што се не спуштају до железничке станице "Београд центар". Станица на којој би путници који долазе тролом требало да изађу је "Музеј историје Југославије", познатија као Кућа цвећа. Од овог стајалишта степеништем морају да се попну или спусте до почетне железничке станице, у зависности да ли долазе у Београд или путују.

На новој централној железничкој станици, за разлику од Главне, засада не постоји такси станица .


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
За нова седишта у "шпанцима" - 110.000 евра

МИНИБУС 34

ВЕЗА од Прокопа ка остатку града је и линија минибус 34 која је продужена до Сењака.

Аутобуси возе на сваких 35 минута радним данима, а викендом на 70 минута. Траса продужене линије је Сењак (окретница аутобуса 44), Прокоп, Др Драгиша Мишовић, Ортопедска болница, Баје Пивљанина и Пере Велимировића.