НЕКОЛИКО стотина такмичара и навијача "окупирало" је током јучерашњег дана Земунски кеј, где је, у оквиру Фестивала земунских чамаца и кајака, одржана традиционална регата Кајак-кану клуба из Горње вароши. На клупском такмичењу које већ 72 године окупља спортисте свих старосних категорија учествовало је око 200 кајакаша и кануиста, а осим вишечасовног тркачког програма, пажњу посетилаца привукли су и интересантни експонати.

Тако су пролазници могли да се упознају са аутентичним дрвеним веслима која су се користила пре пола века, или с туристичким чамцима којима се крстарило рекама и језерима широм бивше Југославије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Бициклом здраво и лепо

- Све што може да се весла на Дунаву, изнели смо да пролазници могу да разгледају - рекао је Срђан Дробњак, председник Кајак-кану клуба Земун. - Задовољство нам је што још од 1946. године редовно имамо прилику да угостимо такмичаре из целе земље, овога пута из 11 клубова.

Цика, бодрење и подршка другара и породице, смех, али и сузе најмлађих учесника, који су се такмичили у мини-кајацима, најсликовитије су показали колико су овакве манифестације значајне за младе спортисте.

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ

ОВОГОДИШЊИ "Фестивал земунских чамаца и кајака" организован је под покровитељством Секретаријата за привреду града Београда.

После такмичарског дела програма, уприличен је свечани дефиле, па су сви учесници, али и власници других пловила, одвеслали почасни круг око регатне стазе.