У СУСРЕТ 16. издању фестивала пива "Бир феста" који се одржава од 15 до 19. августа на Ушћу, оснивач, "Београдска културна мрежа", уз подршку Града Београда, организовала је на Калемегдану изложбу најбољих фотографија насталих током протеклих 15 година

Заменик градоначелника Горан Весић обратио се јуче присутнима на отварању изложбе на Савском шеталишту и захвалио се свима који су у протеклих петнаест година учествовали у организацији "Бир феста".

Прочитајте још: Београдски Beer fest од 15. до 19. августа

- Ово је највећи пивски фестивал у овом делу Европе, али и највећи у нашој земљи, који годишње окупи око 500.000 посетилаца. То је разлог због којег га Град Београд на посебан начин подржава, ове године још снажније, а од следеће ће и Влада Србије стати иза фестивала. Тако, неће бити само београдски, већ ће добити и национални значај - истакао је Весић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, прецизирао је да Београд ове године на отвореном има око шест стотина манифестација.

Прочитајте још: "Бир фест": Музика на три бине

- "Бир фест" превазилази наш регион, и по њему смо препознатљиви у читавом свету - истакао је он.

"ОРТОДОКС КЕЛТС"

МУЗИЧАР Александар Петровић - Аца Селтик напоменуо је да je веoма поносан на чињеницу да су "Ортодокс Келтс" свирали на сваком "Бир фесту", по чему су јединствени, и изразио наду да ће тако бити и убудуће. За "Бир фест" је рекао да је он друга кућа овог бенда.