ПОНОВНИ покушај принудног исељења Мирјана Ристић из стана који се налази у улици Заграђе у Миријеву у четвртак је осми пут одложен.

Извршитељи који су у јутарњим сатима стигли на поменуту адресу у пратњи полиције нису успели да Мирјану иселе из стана, јер је улаз у стан зазидан.

Прочитајте још - Комшије бране суграђанку

Место где су била улазна врата потпуно је забетониран, цео зид изглетован, тако да уопште не може да се наслути да се ту унутра налази стамбена јединица.

Мирјана се у току дана није појавила, а ролетне на стану су биле спуштене.

Муке Ристићеве почеле су пре две године од када јој извршитељи у стан долазе на свака два месеца.

Прочитајте још - ОКОНЧАНА ДРАМА У МИРИЈЕВУ: Жена са ножем у руци претила скоком са терасе, одложено исељење (ВИДЕО / ФОТО)

Иако тврди да има правоснажну пресуду Првог основног суда да је једини власник стана, као и да је у катастру укњижена као власница, извршиоци то негирају.

Међутим, и друга власница Оливера Поповић која полаже право на стан тврди да он њој припада.

"Купила сам тај стан 2004. године, а уселила се у њега 2007. и живела сам ту годину дана. Након тога, 2008. године смо сви избачени из станова из целе зграде, без могућности уласка. Тужили смо инвеститора и добили правоснажну пресуду Вишег суда, а потом ју је потврдио и Апелациони суд. Кренули смо у процес извршења 2014. године и од тада почиње борба нас 12 породица које смо у овој згради купили стан", истиче Оливера.

Подсетимо, приликом последњег покушаја исељења, у јануару ове године, Мирјана Ристић се попела на терасу држећи нож у руци и претећи самоубиством. Ипак, после неколико сати преговора, надлежни су одустали од избацивања из стана.