ПОСЛЕ трагедије која се у четвртак догодила на Дорћолу, породица и комшије настрадале Радмиле Леудар (78), и њеног повређеног супруга Емила (78) још су у шоку. Нико не може да поверује да су Леудари у стану наводно имали ручну бомбу после чије детонације је старица изгубила живот. Иако гелери, који су пронађени на плафону, указују на експлозивну направу, а не "пуцање" плинске боце, нико још не зна како је дошло до трагедије.

Прочитајте још: ЕКСПЛОЗИЈА НА ДОРЋОЛУ: Погинула због бомбе?

Снажна детонација одјекнула је у четвртак, око 11 сати, у кухињи стана на другом спрату у Улици браће Барух 25а. У том тренутку, седамнаестогодишња унука Леудара Е. Е. била је у суседној соби, и, срећом, прошла је без повреда. Млађа унука била је у школи, а ћерка настрадале жене, само неколико минута пре експлозије, отишла је до продавнице да купи хлеб и друге намирнице.

Прочитајте још: Експлозија плинске боце у кући, двоје погинуло

- Још не знамо шта се тачно догодили и шта је изазвало ову трагедију - кратко је прокоментарисала ћерка настрадале Радмиле, која је са супругом и ћеркама у петак у преподневним сатима обишла стан у коме се несрећа догодила. - Полиција је обавила увиђај, али још не знамо тачно шта је експлодирало.

Откуд ручна бомба у стану Леударових, питају се све комшије. Никоме није јасно шта се тачно догодило.

- Били су фини, пријатни људи, никада се нису посвађали - прича председник кућног савета зграде у Браће Барух 25а. - Живео сам до њих 30 година и накада буку нисам чуо. Емил није био на ратишту, као ни синови, па не знам одакле бомба ту. Радмила је била слабо покретна, па је тешко ходала и од собе до собе. Емил је шетао, често смо ишли до кладионице заједно, дружили се. Никоме није јасно како се ово догодило. Хвала богу па старија унука није повређена.

ПРОЗОРИ

СТАНАРИ зграде на Дорћолу верују и да можда није Емил Лаудер активирао експлозивну направу. Кажу да је могуће да је бомбу неко убацио кроз отворен прозор. На питање ко и зашто би учинио тако нешто, немају одговор.