У СКУПШТИНИ општине Врачар јуче је одржана јавна лицитација за пет локала и тезге на најпопуларнијим престоничким тржницама. За само петнаестак минута, ЈКП "Градске пијаце" остварило је приход од девет милиона динара!

Нове закупце добили су сви понуђени локали који су се нашли на петој јавној лицитацији у овој години. Највеће интересовање владало је за нове ексклузивне локале број 222 и 223 на пијаци Каленић дуж Његошеве улице, који су достигли укупну лицитациону цену у износу од 4,75 милиона динара или око 40.000 евра! Следи локал број 46 на пијаци Блок 44, који вреди 450.000 динара, док су локали 17 на пијаци Зелени венац и локал 22 на пијаци Бањица, излицитирани на 600.000 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Oд оџак колача до пунча и вина

Како саопштавају из надлежног предузећа, велика борба у надметању била је и за нову пијачну опрему на пијаци Видиковац, где су тезга и бокс за продају робе широке потрошње излицитирани у укупном износу од 960.000 динара.


ОПРЕМА

НА јавној лицитацији заинтересовани су имали шансу да закупе пијачну опрему и на пијацама Скадарлија, ТЦ Нови Београд, Блок 44, Земун, Миријево и Звездара. Опрема је закупљена и на пијацама Душановац, Баново брдо, Видиковац, Бањица, Горња варош, Миљаковац, Браће Јерковић и Сењак.