Неколико десетина људи окупило се данас у Београду на скупу подршке ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу кога је Хашки трибунал осудио на доживотну казну затвора.


Међу окупљенима били су и посланици покрета Двери Бошко Обрадовић, Марија Јањушевић и Срђан Ного, али и припадници организације Србска акција.


Учесници скупа окупили су се на Тргу Републике, а чланови Србске акције стали су испред споменика Кнезу Михаилу где су развили транспарент "Јунак, а не злочинац" којим су покривали своја лица и носили фотографију генерала Младића.


Прочитајте још: Младић осуђен на доживотну казну (ФОТО+ВИДЕО)


Обрадовић је новинарима рекао да би га било срамота да није изашао на улицу да изрази противљење, како је рекао, анти-српском трибуналу и пружи подршку Младићу који је према његовим речима спречио трећи геноцид над Србима у 20. веку.


Он је рекао да и Младић и први председник Републике Српске Радован Караџић који је такође осуђен на 40 година због ратних злочина у Хашком трибуналу, треба да буду поштовани, јер су оснивачи Републике Српске.

Обрадовић је рекао да он одбацује пресуде Хашког трибунала као режиране и да је њихов циљ да Србе прикажу као геноцидан народ и да Двери неће дозволити прекрајање српске историје и наметање жига геноцида.


Прочитајте још: СИН РАТКА МЛАДИЋА: Ово није правда, жалићемо се на пресуду


"Генералу Младићу се суди да би била укинута Република Српска да би била утопљена у вештачку Босну и Херцеговину, да би се српски народ прогласио за геноцидан, а ми на то не пристајемо", рекао је Обрадовић.


Окупљени су певали "Генерале нек је твојој мајци хвала" и "Младићу мој, проблем је твој што си ми српски херој".


Хашки трибунал раније данас је првостепено осудио бившег команданта Војске Републике Српске, генерала Ратка Младића на доживотну затворску казну због геноцида у Сребреници и злочина против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у Босни и Херцеговини.


Прочитајте још: Дачић: Трибунал није хтео помирење, већ кривицу Срба; Фила: Заједнички злочиначки подухват измишљен за Србе; Биљана Плавшић скандализована пресудом


Младић (74) је проглашен кривим за геноцид над "неколико хиљада" Муслимана из Сребренице, прогон Муслимана и Хрвата широм Босне и Херцеговине, терорисање становништва Сарајева гранатирањем и снајперисањем ;и узимање за таоце "плавих шлемова" Уједињених нација од 1992. до 1995. године.