У Раковици је данас отворен тржни центар Капитол парк, саграђен на темељима некадашње фабрике гума "Рекорд", у који је уложено 30 милиона евра, а само у првој фази ће запослити 400 људи.


Капитол парк се простире на 25.000 квадрата, има више од 30 закупаца, а највећа атракција за становнике овог дела престонице је биоскоп Синегранд.

Прочитајте још: Брнабић обилази реновирану зграду Музеја савремене уметности

У оквиру тржног центра, осим биоскопа, налази се супермаркет Дис, модне радње и продавнице обуће, електронике, намештаја, козметички салони, простори за спорт и рекерацију, као и многобројни кафићи и ресторани.

Наводећи да ће у првој фази запослити 400 људи, у другој још 50 људи, градоначелник Синиша Мали истиче да се незапосленост у Београду свакодневно смањује.

Прочитајте још: Отворен нови Дом здравља на Лабудовом брду (ФОТО)

"Према подацима Националне службе за запошљавање у Београду има 89.392 незапослених. Никада мањи број није био, гледао сам податке од 2006.године. То значи да смо на добром путу и да кроз инвестиције запошљавмо људе, желимо да млади нађу посао и остану у земљи", поручио је Мали на отварању Капитол парка.

Он је истакао да ово није једина инвестиција у Раковици која, како каже, уместо по напуштеним фабрикама сада постаје позната по крановима, градилиштима и инвестицијама наводећи да је пре само неколико дана отворен Дом здравља после 40 година.

Прочитајте још: КРАЈ "МОСТАРА" НИЧУ ТРИ СОЛИТЕРА; Вучић: Београд граби напред, постаје права метропола (ФОТО)

После Капитол парка, чији је завршетак био најављен до краја године, Дом здравља је још једно обећање које је градска власт испунила, додао је Мали.


"Хоћу да у целом граду без обзира где живите имате квалитетан живот, то је политика за коју се боримо и од које нећемо одустати", рекао је Мали и додао да ће се наставити са радовима како би Раковица постала лепше место за живот, где ће се градити канализациона и водоводна мрежа, вртићи...


Он је захвалио инвеститору за 400 нових радних места, а министру Небојши Стефановићу, који је присуствовао отварању Капитол парка, на томе сто је Београд безбеднији и бољи.

У РАКОВИЦИ ОТВОРЕН БИОСКОП "CINE GRAND - MCF"


Након четири месеца изградње, вечерас је у присуству многобројних званица и пројекцијом филма "Геосторм", свечано отворен биоскопски комплекс "Cine Grand - MCF" у Капитол парку Раковица.

Шест сала у новом биоскопу је опремљено NEC ласерским пројекторима најновије генерације, а целокупан филмски доживљај употпуниће и врхунско JBL озвучење, као и најмодернија технологија за гледање тродимензионалних филмова.

Фото: Промо

"Оно што 'Cine Grand' чини јединственим је, пре свега, биоскопска техника коју користимо за приказивање филмова. Желели смо да биоскопску забаву подигнемо на виши ниво и да испратимо светске трендове", рекао је Зоран Станковић, извршни директор компаније "Cine Grand - MCF".

На репертоару новог биоскопа је више од 15 филмова у више од 30 термина, а поред приступачних цена улазница, "Cine Grand" нуди и чланство у "лојалти" клубовима уз разне бенефите.