ВЕЋ у априлу наредне године куле у комплексу "Београд на води" добиће прве станаре. Председник Србије Александар Вучић данас се, заједно са градоначелником Синишом Малим, уверио да радови на овим објектима теку у планираним роковима.

На пет градилишта овог стамбено-пословног комплекса свакодневно ради 700 радника, које је ангажовало пет главних извођача.

Како се данас чуло, грађани ће ускоро моћи да прате радове на изградњи Куле Београд, новог симбола града, која ће бити висока 168 метара. Београђани ће моћи да прате и неимарске радове на "Београд на води галерији", најрепрезентативнијем тржном центру у региону, чим надземни радови почну током септембра. Овај тржни центар, површине од 140.000 метара квадратних, обезбедиће не само нова радна места, већ и развој трговине и туризма.


Прочитајте још: Beograd na vodi: Prve dve kule zidaju u roku


- Од самог почетка развоја пројекта примењујемо највише светске стандарде и најбољу међународну праксу у области градње - рекао је јуче Никола Недељковић, генерални директор "Белгрејд вотерфронта". - Досадашњи напредак у изградњи и развоју пројекта је изванредан, а то најбоље доказује чињеница да су недавно завршени армирано-бетонска конструкција BW Residences и постављање шипова за "БВ галерију" и Кулу Београд. Предстојећи главни радови на Кули Београд представљају велики корак у овом јединственом пројекту у Србији. Сви радови напредују према плану и радујемо се дочекивању првих станара следеће године.

Први део булевара, у оквиру којег ће се наћи и бициклистичке стазе оивичене зеленилом, биће отворен до краја септембра.


ИСПОД ЗЕМЉЕ

У протеклих неколико недеља знатан део радова на пројекту "Београд на води" одвијао се испод површине. У првој фази пројекта до сада је искоришћено приближно 80.000 кубних метара бетона и 12.000 тона челика.