ПАЦИЈЕНТИ у Специјалистичкој болници за интерне болести у Младеновцу, добијају вечеру у салвети, без есцајга и тањира! Остале оброке једу кашиком, јер не добијају нож и виљушку! Жале се и на недостатак топле воде и немогућност да се окупају, што им је неопходно уколико су дуже време у болници. У собама које дели и до осам пацијената нема клима-уређаја, док су собе за особље увек расхлађене.

Док се доручак и ручак служе у трпезарији, вечеру пацијенти добијају у кревету. Завијена у салвету, без тањира, макар и оног за једнократну употребу. Зато једу на крилу, мрвећи по постељи.

- Пецива, пројару, сендвич са виршлама доносили су нам завијене у папирну салвету - прича пацијенткиња која се у овој болници лечила до прошле недеље. - Нисмо имали ни тањир, ни тацне, па сам смотуљак отварала на кревету. Неколико пута сам испрљала постељу, мрвила свуда, јер ми од болести дрхте руке. Једном сам случајно просула јогурт, па сам једва обрисала са пода да се не би разносило по соби. Када сам се договорила са другим болесницама да однесемо вечеру у трпезарију и тамо је поједемо за столом, сестра је рекла да морамо назад, под изговором да нема ко да почисти. Не могу да верујем да не могу да набаве ни оне обичне тањириће, које после можемо да бацимо!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Фондација принцезе Катарине донира 1.400.000 долара болницама по Србији

Оболели негодују и што за доручак и ручак од прибора добијају само - кашику. Њоме мажу паштету и џем, али и уситњавају остала јела. Зато нож, који им донесе родбина, "шета" од руке до руке.

- Знамо да нисмо у хотелу, али би требало да се испуни минимум услова да се не осећамо бедно - прича саговорница "Новости". - Тако нема ни топле воде за купање, јер су бојлери у купатилима мали, и не могу загрејати довољно воде за потребе свих пацијената. Било је страшно кад су биле велике врућине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОЧИЊЕ ОБНОВА БОЛНИЦА: Мајстори прво улазе у "Мишовић"

В. д. директора Специјалистичке болнице за интерне болести у Младеновцу, Весна Ђукић није дала одговоре на питања "Новости" и на жалбе пацијената. Тврди да болесници краду виљушке и ножеве, па зато особље даје само кашике. Из Министарства здравља такође нисмо добили одговор о улагањима у Специјалистичкој болници у Младеновцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕНАМЕНСКО ТРОШЕЊЕ: Дугове болница нема ко да плати!

ВРЕЛО У СОБАМА

ПАЦИЈЕНТКИЊЕ Специјалистичке болнице у Младеновцу огорчене су на то што у болесничким собама нема расхладних уређаја.

Просторије у којима лежи и до осморо пацијената током лета су "хладила" само отворена врата. Ипак, сви делови у којима седе лекари и медицинске сестре имају клима-уређаје.