ЦРВЕНИ се ових дана Бајлонијева пијаца. Делом због свежих, преполовљених лубеница, а делом због парадајза. Килограм и једног и другог поврћа кошта 30 динара. Продавац Добривоје Јовић из села Цекавица код Лесковца тужно гледа свој крупни, црвени парадајз на тезги. Иако је поранио на престоничку пијацу, каже да је до подне продао свега два килограма.

- Јуче су у мом селу бацили три велике приколице парадајза у реку, јер нема ко да га откупи. Зато га дајем овако јефтино, по 30 динара, али опет слаба вајда.

Закупци тезги на Бајлонијевој пијаци кажу да се Београђани ових дана најбоље "расхладе" уз свеже диње, чији килограм кошта од 30 до 40 динара. Килограм малина и купина је 300 динара, а боровница око 700. Чаша са плавим бобицама кошта 200 динара. Аронија је нешто јефтинија и кошта 500 динара по килограму, колико треба издвојити и за теглу меда.

Шљиве коштају 80 динара, кајсије од 60 до 80 динара, а нектарине између 50 и 100 динара. За килограм банана треба издвојити од 80 до 120 динара, а за поморанџе 180.

СИР И ОРАСИ

Ни јулска врућина није сметала продавцима да Београђанима понуде млечне производе. Сир кошта 300 динара, а кајмак је 800 динара. Килограм очишћених ораха се може пазарити за једну црвену новчаницу, а суве шљиве и смокве коштају 300 односно 500 динара по килограму.